Shownieuws 2003
To show or not to Show?


15 November 2003, Eurodogshow Kortrijk, België

Best Male + Best Bitch = Best of Breed !

De 40ste Internationale Eurodogshow in Kortrijk, Belgie, is een van de grotere en
meest internationale shows in Europa.

Wij togen ditmaal met Keiji en Yuuki naar Belgie. Keiji kwam nu voor de eerste keer uit in de kampioensklasse en voor Yuuki was dit haar eerste optreden in de open klasse.

De heer Norman de Schuymere keurde de 9 ingeschreven shiba's.


We-sedso Masamune Keiji

Kuroakayuukihime

Zowel Keiji als Yuuki maakten met hun zelfverzekerde optreden allebei goede sier. Keiji won bij de reuen de eerste plaats en het CAC en CACIB.
Yuuki deed het zelfde bij de dames, ook een eerste plaats en het CAC en CACIB.

Het gevolg: onze twee shiba's tegen elkaar in de ring voor beste van het ras.
Keiji werd Best of Breed (BOB)
. Allebei een dikke beker verdiend dus.

In de groepskeuring behaalde Keiji, als beste Shiba, een 5e plaats.

Voor Keiji is deze derde Belgische overwinning een goede stap op weg naar de titel "Belgisch kampioen", voor Yuuki is haar eerste CACIB een begin voor de titel "Internationaal Kampioen"

Een heel mooie najaars zaterdag dus.


Zondag 2 november 2003 Metz, Frankrijk

We waren met Keiji op de 129ste CACS/CACIB show van de de Societe Canine de L'est in Metz (Frankrijk), waar de heer Claude Voilet uit Frankrijk de shiba keurde. Een enorme show met dito bezoekers aantallen.

Keiji behaalde met zijn bijzonder zelfverzekerde presentatie een eerste plaats in de open klasse met een uitmuntend waardering.

Hierbij kon het CACS en res-CACIB worden behaald.

Het gevolg daarvan is dat Keiji nu definitief Internationaal Kampioen FCI is.
Een druk weekend dus, maar met fantastische resultaten.


Zaterdag 1 november 2003 Bleiswijk

Yuuki en mr I. Awashima

Best Bitch !

Zelden komt juist het tegenovergestelde van je verwachtingen uit. Op de internationale CAC/CACIB show te Bleiswijk keurde de heer Izumi Awashima uit Japan een sterk veld shiba's. De heer Awashima keurde in mei 2003 op de wereld tentoonstelling te Dordmund ook de shiba.

Onze kleine KuroAkaYuukiHime stal nu echter de show en werd met een uitmuntend waardering en een eerste plaats in de jeugdklasse zelfs beste teef en verdiende daarmee het CAC. Het commentaar en het keurverslag waren bijzonder lovend en de heer Awashima voorzag voor Yuuki "a very promising future".

Wij zijn enorm blij met deze waardering door een keurmeester uit het land van de rijzende zon.


28 September 2003 Maastricht

We waren met KuroakaYuukihime op de 20ste Internationale Hondenshow met CAC en CACIB
in het MECC te Maastricht, georganiseerd door de Maastrichtse Hondensport Vereniging
waar mevrouw Zwaartman-Pinster de shiba keurde.

Yuuki kwam uit in de jeugdklasse en behaalde met een uitmuntend waardering de eerste plaats. Bovendien behaalde ze het reserve-CAC.


7 September 2003 Tertre, België


We-sedso Masamune Keiji
BOB, 4 BIG
In het Belgische Tertre (Saint-Ghislain) organiseerde de 50 jarige Société Royale Canine l'Espérance de Saint-Ghislain, haar 37 ste show.

De heer Pollet uit België keurde de shiba en kende daarbij met een "excellent" waardering de eerste plaats en het CAC aan We-sedso Masamune Keiji, die in de open klasse uitkwam, toe. Tevens werdt Keiji BOB (Beste van het Ras).
In de groepskeuring werd een mooie 4e plaats bereikt.


9 Augustus 2003 Leuven, België

Op de 14e Lovaniumtrofee georganiseerd door de Leuvense Hondenvereniging Lovanium keurde de heer Klein uit Frankrijk de shiba en kende daarbij met een "excellent" waardering de tweede plaats en het reserve CAC aan We-sedso Masamune Keiji toe.


12 Juli 2003 Arras, Frankrijk

Voor de titel "Internationaal Kampioen FCI" hadden we nog één buitenlandse CACIB nodig en dus trokken we met Keiji naar het franse Arras. Hier werd een mooie en ruime, deels buiten gehouden, en goed georganiseerde internationale CACS/CACIB tentoonstelling georganiseerd door de Club Saint Hubert du Nord.

Er waren 7 shiba's ingeschreven op deze "come-show-go", wat betekend dat je de keurtijd weet en kort daarvoor aanwezig moet zijn, heb je geen prijs dan mag je al weer direct na de keuring weg.

De heer Janicot uit Frankrijk keurde de shiba en kende daarbij met een "excellent" waardering de eerste plaats en het CACS/CACIB aan We-sedso Masamune Keiji, die in de "ouverte males" uitkwam, toe.
Het keur verslag van de heer Janicot was kort en krachtig : "Excellent dans le type et dans la race". Tevens werdt Keiji "Meilleur de Race" ofwel BOB (Beste van het Ras).

Hiermee voldoet Keiji nu aan de punten eis voor de titel "Internationaal kampioen", maar omdat de laatste CACIB behaald moet worden na 1 jaar en 1 dag na de eerste CACIB moet Keiji over enkele maanden nog een willekeurige CACIB behalen.

5 Juli 2003 Echt

Met Keiji en Yuuki togen wij naar het limburgse Echt voor de outdoor CAC-show van de KC Limburgia. Ondanks het mindere weer, was het toch een geslaagde en gezellige dag geworden. Zo'n outdoor show is toch wel wat leuker dan een show in een hal. De heer Ronny Doedijns keurde de shiba's, maar de in de catalogus wel genoemde Sheltie niet (foutje van de organisatie !).

Zowel Keiji (nog in de open klasse) als Yuuki (jeugdklasse) kregen wederom een uitmuntende beoordeling en beide kregen het reserve-CAC toegekend. Gezien de nu zeer dunne ondervacht van Yuuki en de grote opkomst bij de dames een opmerkelijke prestatie. Het keurverslag van de heer Doedijns voor Yuuki was wederom bijzonder lovend.

Zaterdag 7 juni 2003

Keiji is nu NEDERLANDS kampioen

Op de Pinkstershow te Arnhem kende de heer Hans van den Berg het CAC-CACIB toe aan We-sedso Masamune Keiji. Hierdoor heeft Keiji, kort na de leeftijd van 27 maanden, het benodigde aantal CAC's behaald en is daarmee nu definitief "Nederlands kampioen".

Bijna gelijktijdig behaalde een nestbroer van Keiji zijn Deens kampioenschap .....

Keiji heeft nu ook een plaats gekregen in de "Nachzucht" gallerie op de website van de kennel We-sedso van Jytte Röschke.

En dan dit ....
Mara-shima Tyfoon, Keiji's vader dus, is sinds kort veteraan (geb : 13.02.1995) en dat hebben ze geweten : Op de CACIB show te Munchen in maart 2003 werd de ouwe heer Beste Veteraan in Show. (Na circa 4 jaar show afwezigheid)

Tyfoon heeft gedurende zijn show carriere de volgende titels behaald :

Duits Kampioen (DCNH),
Duits Kampioen (VDH),
VDH Duits Bundessieger 1996,
FCI-Wereldkampioen 1996,
FCI-Europakampioen 1998,
VDH-Europakampioen 1998,
VDH Duits Bundessieger 1997,
Pedigree-Pal Cup 1998,
Internationaal KampioenMulti Champ. Mara-Shima Tyfoon


Donderdag 29 Mei 2003 "Welt Hunde Ausstellung"

     

We waren er, op de Wereld Honden tentoonstelling in de Westfalenhallen te Dortmund, Duitsland. Na wat file problemen bij het parkeren, een ramp dus, konden we toch in de parkeergarage (! waar men de noorse rassen waarschijnlijk in verband met de lagere temperatuur had ondergebracht) met de keuringen beginnen.
De heer Izumi Awashima uit Japan keurde de shiba.

Voor Yuuki, net 9 maanden, is de wereld tentoonstelling goed verlopen. In de jeugdklasse bedacht de heer Awashima haar met een "UITMUNTEND" en een vijfde plaats en beschreef haar als zeer vrouwelijk en van goed type.

Keiji verging het als de meeste andere black and tans, niet dus. Alleen Keiji's oudere zus, ook black and tan, We-sedso Echigoro Chelsea Girl van Francis Listh uit Denemarken wist de kampioensklasse te winnen en daarna de reserve - wereldkampioenstitel te bemachtigen.

Beste van het ras werd de kampioensreu Haguro No Katsryuu go Chuuou Hagurosow.

Meer info : www.welthundeausstellung.de

25 Mei 2003 Berghem

Voor Yuuki, net 9 maanden, is haar eerste show in de jeugdklasse "waar wat te verdienen valt" succesvol verlopen. De heer Schipper keurde de Shiba en kende Yuuki naast een uitmuntend
ook het reserve-CAC toe. Zijn keurverslag was bijzonder lovend.

April 2003 Antwerpen

Op de 37ste Internationale Rashondententoonstelling Brabo 2003 te Antwerpen keurde mevrouw Gerda F Schaufeli, uit Nederland én voormalig voorzitster van de NVAI, de shiba en vergaf het CAC - CACIB aan We-sedso Masamune Keiji.

Keiji kwam uit in de open klasse en werd tevens in Antwerpen BOB (Beste van het Ras). Ook mevrouw Schaufeli viel voor Keiji's knappe koppie en zijn uitstekende motoriek.
Leuk detail : in plaats van een beker won Keiji nu een shiba wekker ! En dan te begrijpen dat ie geen klok nodig heeft om te weten hoe laat het is.

Yuuki had haar tweede optreden in de puppy klasse en ook mevrouw Schaufeli bedacht haar met de kwalifikatie "Veel belovend". Yuuki en onze dochter Mireille (twee groentjes dus) kwamen hier ook uit in de Junior Handeling show maar konden behalve een zak lekkers geen prijzen in de wacht slepen.

Voor Keiji betekend deze Belgische overwinning een goede stap in de richting van het Internationaal en Belgisch kampioenschap.

Februari 2003 Hond van het jaar show

Je mag op dit Kynologisch festijn alleen komen als je tot de top van neerlands beste rashonden hoort. Wij hadden dus het geluk dat Keiji jeugd wereldkampioen was geworden en mochten dus de
wereldkampioenen-ering mee maken.

Wij gingen dus maar weer naar huis met een medaille van de Raad van Beheer.

Februari 2003 Eindhoven

Op de 26e internationale CAC/CACIB tentoonstelling te Eindhoven, georganiseerd door onze vereniging KC de Kempen is We-Sedso Masamune Keiji Beste van het Ras geworden (BOB) en kreeg het CAC-CACIB toegekend. Keiji's show carriere begon precies een jaar geleden in het zelfde Beursgebouw te Eindhoven.

De heer S.Oates (keurmeester) uit Ierland bevestigde wederom de belangrijkste kwaliteiten van Keiji zoals zijn gelaatsuitdrukking en zijn lichtvoetige en soepele gangen.

De afgelopen maanden is Keiji aan een "streng" trainingsprogramma onderworpen en dat heeft nu duidelijk vruchten afgeworpen.

Keiji is nu 23 maanden en krijgt (eindelijk) een wat volwassener bouw. Net als zijn beroemde vader
Mara-Shima Tyfoon is Keiji een laat bloeier.

Keiji hoeft na dit succes, om voor de titel "Nederlands kampioen" in aanmerking te komen, volgens de geldende reglementen, nog maar een reserve CAC na de leeftijd van 27 maanden te behalen.